Πώς να ψήνουμε σέλινο

Το σέλινο είναι ένα τραγανό λαχανικό που περιέχει βιταμίνες Α και C. Το ασβέστιο βρίσκεται επίσης στο σέλινο. Είναι στην ίδια οικογένεια με τα καρότα και μπορεί να αγοραστεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων σέλινου καλλιεργούνται, αλλά το σέλινο Pascal είναι ο πιο γνωστός τύπος. Το σέλινο μπορεί να απολαύσει ωμά ή μαγειρεμένο. Ένας τρόπος για να μαγειρέψετε σέλινο είναι να το ψήσετε στο φούρνο. Όταν επιλέγετε σέλινο, ψάξτε για σέλινο που είναι ακόμη και στο χρώμα και μην δέχεστε σέλινο που είναι καουτσούκ. Ελέγξτε επίσης τα φύλλα για να βεβαιωθείτε ότι είναι πράσινα.

Ρυθμίστε το φούρνο σας σε 350 μοίρες για να το προθερμάνετε.

Ξεχωρίστε τα κοτσάνια του σέλινου και τα ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό.

Σκουπίστε τα στελέχη με χαρτοπετσέτες.

Αφαιρέστε τις χορδές από τα κοτσάνια του σέλινου πιέζοντας την άκρη του μικρού μαχαίριτός σας κάτω από τις χορδές σέλινου και ασφαλίζοντας τους ανάμεσα στο μαχαίρι και το μαξιλάρι του αντίχειρα. Με σταθερή λαβή, τραβήξτε το μαχαίρι και το τέλος των χορδών σέλινου προς εσάς. Μην σταματήσετε να τραβάτε μέχρι να φτάσετε στο τέλος κάθε συμβολοσειράς και να την αφαιρέσετε τελείως. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλες τις χορδές σέλινο έξω, ώστε το ψημένο σέλινο σας είναι εύκολο να μασάτε.

Τοποθετήστε κάθε στέλεχος σέλινου κάτω στην πλάκα κοπής. Κόψτε τους μίσχους σε κομμάτια 2 ιντσών.

Βάλτε τα κομμάτια σέλινου στο μεγάλο ταψί, μαζί με 1/4 φλιτζάνι νερό.

Βγάλτε το νερό σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε το τηγάνι και μαγειρέψτε το σέλινο για περίπου 11 λεπτά.

Ρίξτε το σέλινο και το νερό στο σουρωτήρι για να αποστραγγίσετε το νερό.

Βάλτε το σέλινο στο γυάλινο ταψί και προσθέστε τη σούπα μανιταριών. Μην προσθέτετε νερό στη σούπα. Ανακατέψτε με ένα μεγάλο κουτάλι για να συνδυάσετε τα συστατικά.

Βάλτε το σέλινο στο φούρνο για ψήσιμο για 30 λεπτά. Μην καλύπτετε το σέλινο.

Πασπαλίστε τα γαλλικά τηγανισμένα κρεμμυδάκια πάνω από το σέλινο μετά από 30 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε το σέλινο πίσω στο φούρνο για ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.