Πώς να ψήνουν φέτες λεμονιού σε φούρνο

Οι φέτες φέτες λεμονιού είναι λεπτές μερίδες λεμονιού επικαλυμμένες με λιωμένη και σκληρυμένη ζάχαρη. Κάνουν ένα νόστιμο γευστικό γεύμα για επιδόρπια όπως τάρτες και μους, μπορούν επίσης να επικαλυφθούν σε σοκολάτα για ένα γλυκό σνακ ή απλώς τρώγονται όπως είναι. Οι φέτες λεμονιού συχνά γίνονται ζαχαρωμένες με τηγάνισμα τους σε μια κατσαρόλα που περιέχει ένα διάλυμα σακχάρων. Μπορούν επίσης να ζαχαρωθούν με το ψήσιμο τους στο φούρνο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 275 βαθμούς Φαρενάιτ. Ενώ ο φούρνος θερμαίνεται, κόψτε ένα έως δύο λεμόνια σταυροειδώς σε φέτες πάχους περίπου μιας ογδόης ίντσας.

Καλύψτε ένα φύλλο ψησίματος με χαρτί περγαμηνής. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού επίπεδη πάνω από το περγαμηνή σε ένα μόνο στρώμα.

Πασπαλίστε το ένα τέταρτο φλιτζάνι κοκκώδη ζάχαρη ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια των λεμονιών. Εναλλακτικά, για μια παχύτερη επικάλυψη καραμελών, ανακατέψτε μισή ζάχαρη φλιτζανιού με ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό και μια lbsp. Σιρόπι καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η κοκκοποιημένη ζάχαρη και στη συνέχεια να βράσει για περίπου δύο λεπτά. Ρίξτε το προκύπτον σιρόπι πάνω από τις φέτες λεμονιού.

Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού στο φούρνο και ψήνετε για 50 έως 60 λεπτά ή μέχρι να φέρονται οι φέτες σχεδόν στεγνωμένες και το βερνίκι καραμελών έχει σκληρύνει. Αφαιρέστε τις φέτες από το φούρνο και χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου για να τις χαλαρώσετε απαλά από το περγαμηνή και αφήστε τις φέτες να κρυώσουν.