Πώς να ψήσετε ένα μισό κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι ένα ευπροσάρμοστο κρέας που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους για να επιτύχει διαφορετικές γεύσεις. Μπορείτε να μαγειρέψετε ολόκληρο το κοτόπουλο, τα μισά κομμάτια κοτόπουλου ή κοτόπουλου. Είναι ένα θρεπτικό, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέας που προσφέρει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, νιασίνη, κάλιο, φολικό οξύ και βιταμίνη Α και το ψήσιμο είναι ένας από τους υγιεινότερους τρόπους προετοιμασίας. Το ψήσιμο μισού κοτόπουλου είναι ιδανικό για ένα ή δύο άτομα, όταν δεν ενδιαφέρεστε να έχετε υπολείμματα. Μπορείτε να αγοράσετε είτε μισό κοτόπουλο είτε ολόκληρο κοτόπουλο που μειώνετε τον εαυτό σας κατά το ήμισυ. Αποθηκεύστε το άλλο μισό του κοτόπουλου στον καταψύκτη για μεταγενέστερη χρήση.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς F.

Καθαρίστε το μισό κοτόπουλο κάτω από το νερό και στεγνώστε με χαρτοπετσέτες.

Λιπάνετε το ταψί πατώντας ελαιόλαδο ή τρίβοντας το βούτυρο στο πάτωμα του πιάτου.

Τρίψτε ή βουρτσίστε το ελαιόλαδο ή το μαλακωμένο βούτυρο σε ολόκληρο το μισό κοτόπουλο.

Ετοιμάστε το κοτόπουλο με τα αγαπημένα σας καρυκεύματα ή τρίψτε. Αφήστε το δέρμα για ένα πιο ζουμερό κομμάτι κρέατος. Καλύψτε προσεκτικά το κοτόπουλο.

Τοποθετήστε το μισό κοτόπουλο στο ταψί, ανοίξτε την κοιλότητα προς τα κάτω.

Ψήνουμε στο φούρνο 400 βαθμών για 15 λεπτά για να καφετίσει το δέρμα. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 350 βαθμούς F για τον υπόλοιπο χρόνο.

Μαγειρέψτε το μισό κοτόπουλο για περίπου άλλα 20 λεπτά ανά λίβρα.

Δοκιμάστε το μισό κοτόπουλο με θερμόμετρο κρέατος, τοποθετημένο στο μηρό. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να φτάσει τους 165 έως 180 βαθμούς F.

Πάρτε το μισό κοτόπουλο έξω από το φούρνο όταν τελειώσει και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 έως 10 λεπτά πριν κόψετε σε αυτό. Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να ανακατανεμηθούν σε όλο το κρέας, ώστε να παραμείνει υγρό.