Πώς να ψήσετε ένα στήθος κοτόπουλου βουτηγμένο σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Το στήθος κοτόπουλου είναι το πιο υγιεινό κομμάτι από το ζώο. Είναι φορτωμένο με πρωτεΐνες και χαμηλών σε θερμίδες και λίπος. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και υγιή μονοακόρεστα λίπη. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το λάδι που προέρχεται από την πρώτη πίεση των ελιών, προσφέροντας υψηλότερη περιεκτικότητα σε γεύση από άλλα είδη ελαιολάδου. Όταν συνδυάζετε στήθος κοτόπουλου με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το ψήνετε στο φούρνο, θα έχετε ένα πιάτο πλήρους γεύσης που είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 425 F.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ και τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο λάδι, καλύπτοντας ομοιόμορφα το κρέας με λάδι.

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το λάδι και αφήστε το υπερβολικό ελαιόλαδο να στάξει. Πετάξτε και τις δύο πλευρές του στήθους κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετήστε τα εποχιακά στήθη κοτόπουλου στο γυάλινο πιάτο. Καλύψτε το πιάτο με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας τις άκρες καλά.

Ψήστε το κοτόπουλο για 30 έως 45 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του στήθους.

Αφαιρέστε το πιάτο από το φούρνο και αποφλοιώστε το αλουμινόχαρτο, προσέχοντας για κάθε διαφυγή ατμού.

Τοποθετήστε ένα θερμόμετρο κρέατος στο πιο παχύ κομμάτι του κρέατος για να εξασφαλίσετε ότι η εσωτερική θερμοκρασία έχει φτάσει στα 160 F. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο περισσότερο εάν η θερμοκρασία δεν έχει επιτευχθεί.