Πώς τα άλατα epsom μειώνουν το πρήξιμο;

Το άλας Epsom είναι φτιαγμένο από θειικό μαγνήσιο, ένα φυσικό ορυκτό που χρησιμοποιείται συχνά για να απορροφά τους πρησμένους, τραυματισμένους μύες. Μπορείτε να αγοράσετε αλάτι Epsom πάνω από το πάγκο σε οποιοδήποτε φαρμακείο ή παντοπωλείο. Εάν έχετε μυϊκό τραυματισμό που προκαλεί πόνο και πρήξιμο, μιλήστε στο γιατρό σας εάν πρέπει να δοκιμάσετε να βυθίσετε τον τραυματισμό σε ένα διάλυμα άλατος Epsom και ζεστού νερού.

Πως δουλεύει

Η εμβάπτιση των διογκωμένων μερών του σώματος σε διάλυμα αλατιού Epsom καταπολεμά τη φλεγμονή, επειδή το μαγνήσιο στα άλατα μειώνει το πρήξιμο. Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μέταλλο που μπορεί να ληφθεί εσωτερικά ή να εφαρμοστεί τοπικά για να μειωθεί η φλεγμονή και το πρήξιμο, αναφέρει η Quest Health. Η φλεγμονή συνήθως προκαλεί εξάντληση του μαγνησίου, έτσι ώστε το σώμα σας να απορροφά το μαγνήσιο από τα άλατα Epsom, το μαγνήσιο λειτουργεί για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Λαμβάνοντας ένα λουτρό άλατος Epsom είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να πάρει μαγνήσιο στο σώμα σας, σύμφωνα με το Epsom Salt Council.

Χρήσεις

Το Wellington Chiropractic συστήνει να βουτήξετε σε ένα λουτρό άλατος Epsom μετά από τρέξιμο ή εκτεταμένη άσκηση. Ένα λουτρό άλατος Epsom μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη φλεγμονής και ερεθισμού στις αρθρώσεις και τους μυς σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζεστό διάλυμα αλατιού νερού Epsom για τη θεραπεία τραυματισμών όπως διαστρέμματα και στελέχη καθώς και κάθε πονόλαιμο.

Χρήση

Για να απολαύσετε ολόκληρο το σώμα σας σε διάλυμα αλατιού Epsom, γεμίστε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό και προσθέστε 2 φλιτζάνια άλατος Epsom. Ανακατέψτε για να διαλύσετε και, στη συνέχεια, απολαύστε τη μπανιέρα όπως κανονικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλάτι Epsom για να κάνετε μια ζεστή συμπίεση για να τραυματιστείτε. Απλά διαλύστε 2 φλιτζάνια Epsom αλάτι σε ένα γαλόνι ζεστού νερού, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να υγράσετε μια πετσέτα. Τυλίξτε τη ζεστή, υγρή πετσέτα γύρω από το τραυματισμένο τμήμα του σώματός σας.

Σκέψεις

Το άλας Epsom έχει ισχυρό καθαρτικό αποτέλεσμα όταν λαμβάνεται εσωτερικά. Αν κάνετε διάλυμα με νερό και άλας Epsom, κρατήστε το μείγμα μακριά από μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα τα οποία ενδέχεται να καταναλώσουν κατά λάθος τη λύση. Εάν το παιδί ή το κατοικίδιο ζώο σας πίνει κάποια από τη λύση, καλέστε γιατρό, κτηνίατρο ή δηλητηριώδη έλεγχο. Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο θειικό μαγνήσιο. Εάν αντιμετωπίσετε δύσπνοια, οίδημα προσώπου ή κνίδωση μετά τη χρήση αλατιού Epsom, διακόψτε τη χρήση και καλέστε το γιατρό σας.

Άλλα οφέλη για την υγεία

Το μαγνήσιο που βρίσκεται στο άλας Epsom είναι ένας ηλεκτρολύτης που μπορεί να προάγει την υγιή λειτουργία των μυών και των νεύρων. Δεδομένου ότι η ενυδάτωση του Epsom θαλασσινού νερού ανακουφίζει από τη διόγκωση και την απορρόφηση των τοξινών, το εμβάπτιση μπορεί επίσης να ωφελήσει τους ημικρανικούς πονοκεφάλους, το άσθμα και τον ινομυαλγία.