Πώς το αλκοόλ σας κάνει να φουσκώνετε και να κερδίζετε βάρος;

Επιλέξτε το λανθασμένο ποτό και ίσως σαμποτάρετε τη διατροφή σας με λίγα gulps. Πολλά αλκοολούχα ποτά φορτώνονται σε θερμίδες, ειδικά αν περιέχουν ζαχαρούχους ή κρεμώδεις αναμίκτες. Επιπλέον, το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού, προσθέτοντας αρκετές επιπλέον λίρες υγρού βάρους στο σκελετό σας. Για να αποφευχθεί το κέρδος βάρους και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, οι άνδρες δεν πρέπει να έχουν περισσότερα από δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα, ενώ οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν περισσότερες από μία.

Η επίδραση αφυδάτωσης

Το αλκοόλ είναι ένα διουρητικό, που σημαίνει ότι προκαλεί το σώμα σας να ξεπλύνει το νερό. Συνήθως τελειώνει η ούρηση περισσότερου νερού από το ίδιο το αλκοολούχο ποτό που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Ένα αφυδατωμένο σώμα τείνει να συγκρατεί περισσότερο πολύτιμο νερό από ένα καλά ενυδατωμένο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να κερδίσετε λίγο βάρος ύδατος μετά από μια νύχτα του ποτού, προκαλώντας σας να κοιτάξετε και να αισθανθείτε κάπως φουσκωμένο. Όπως συμβαίνει με όλη την κατακράτηση νερού, το αποτέλεσμα είναι προσωρινό. Μπορείτε να το αποτρέψετε εξ ολοκλήρου πίνοντας άφθονο νερό μαζί με το αλκοολούχο σας ποτό.

Συμπύκνωση ζάχαρης

Εάν ανακατεύετε το αλκοόλ σας με σάντουιτς, χυμούς ή γλυκόξινα μίγματα – ή εάν πίνετε γλυκά λικέρ, όπως σακχαρόπηκτα – κατά πάσα πιθανότητα καταπίνετε σημαντικές ποσότητες ζάχαρης. Η ζάχαρη είναι ένας τύπος υδατανθράκων και το σώμα σας αποθηκεύει τους υδατάνθρακες στους μυς σας ως ενεργειακό απόθεμα. Αυτοί οι υδατάνθρακες κρατούν νερό, το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί σε λίγα πρόσθετα κιλά στην κλίμακα. Εάν ασχολήσατε με υδατάνθρακες πριν από την κατανάλωση αλκοόλ – και ως εκ τούτου απορρίπτετε τα αποθέματα καρβιδίου σας – η διακύμανση μπορεί να είναι ισχυρότερη. Το νάτριο σας κάνει να συγκρατείτε το νερό, έτσι ώστε ένα αλμυρό χείλος στην μαργαρίτα σας μπορεί επίσης να προκαλέσει φούσκωμα.

Υψηλή σε θερμίδες Sipping

Τα αλκοολούχα ποτά τείνουν να συσκευάζουν μια μεγάλη γροθιά, που προκαλεί κίνδυνο για τη μέση της μέσης σας. Ο οίνος μπορεί να περιέχει 120 θερμίδες ή περισσότερο σε μόλις 5 ουγγιές, ενώ 12 ουγγιές κανονικής μπύρας έχουν περίπου 153 θερμίδες και η ίδια ποσότητα ελαφριάς μπύρας περιέχει περίπου 103 θερμίδες. Τα αποσταγμένα οινοπνευματώδη έχουν περίπου 97 θερμίδες ανά πυροβολισμό 1,5 ουγκιάς και ζυμώδεις αναμίκτες όπως κόλα και χυμός πορτοκαλιού θα προσθέσουν ακόμα περισσότερα. Πηγαίνετε για ένα τροπικό κοκτέιλ και βρίσκεστε σε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα διατροφής · ένα pina colada περιέχει περίπου 490 θερμίδες ανά 9 ουγγιές. Για κάθε περίσσεια 3,500 θερμίδων στη διατροφή σας, κερδίζετε 1 λίβρα σωματικού λίπους – που μπορεί να συμβεί με περίπου επτά pina coladas.

Μειωμένη καύση λίπους

Όχι μόνο το αλκοόλ περιέχει σημαντικές θερμίδες, αλλά μπορεί να αποτρέψει το σώμα σας από το να καίει θερμίδες από γεύματα και σνακ, σύμφωνα με τον Dr. Pamela M. Peeke, συγγραφέα του βιβλίου “The Hunger Fix”. Ο Peeke λέει ότι το σώμα σας πρέπει να καίει αμέσως τις θερμίδες αλκοόλης, οπότε σταματάει να καίει θερμίδες από τα τρόφιμα – και σταματά να καίει το σωματικό λίπος, επίσης – όταν αρχίσετε να πίνετε. Παρατηρεί ότι το αλκοόλ δείχνει ότι μειώνει ιδιαίτερα την καύση του κοιλιακού λίπους, γεγονός που συμβάλλει στην επίδραση της «κοιλιάς μπύρας».