Σπιτική κρέμα δέρματος που χρησιμοποιεί γάλα & βούτυρο

Συνδυάστε το βούτυρο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μαζί για να κάνετε μια κρέμα ενυδάτωσης για το σώμα. Τα πιο ενυδατικά και μαλακτικά πλούσια σε βούτυρα προέρχονται από καρύδια, όπως το βούτυρο και το βούτυρο του κακάο. Όταν επιλέγετε ένα προϊόν γάλακτος για χρήση, επιλέξτε υγρό ή κονιοποιημένο γάλα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε γάλα από αγελάδες, πρόβατα ή κατσίκες. Πειραματιστείτε με τη χρήση αμύγδαλο, ρύζι ή γάλα καρύδας με τη συνταγή παρακάτω. Το κερί μελισσών επιτρέπει στην λοσιόν να καλύψει προσεκτικά το δέρμα και να μετατρέψει τη σύσταση της λοσιόν σε βούτυρο σώματος.

Θερμάνετε 1/4 φλιτζάνι νερό στο διπλό λέβητα σε ένα ήπιο βρασμό.

Συνδυάστε τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω, εκτός από τα αιθέρια έλαια. Η παραπάνω συνταγή απαιτεί 3 κουταλιές της σούπας. Του πετρελαίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα λάδι ή να συνδυάσετε πολλά διαφορετικά έλαια για μέγιστο αποτέλεσμα. Ορισμένες επιλογές λαδιού περιλαμβάνουν λάδι αμυγδάλου, καρύδας, ελιάς, ηλίανθου και jojoba. Επιλέξτε ένα γάλα για ζώα, όπως τα αγελάδα, τα αιγοειδή ή τα πρόβατα, ή χρησιμοποιήστε ένα γάλα φυτικής ή ξηρής γεύσης όπως γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.

Λιώνουμε τα συστατικά αργά στο διπλό λέβητα, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως.

Αφήστε τη λοσιόν να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν προσθέσετε έως και 10 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ή λάδια. Αυτό είναι ένα προαιρετικό βήμα που χρησιμοποιείται για να αρωμάσει τη λοσιόν και να προσθέσει επιπλέον ιδιότητες στο μείγμα.

Αποχύστε τη λοσιόν σε γυάλινη ή πλαστική βάζα και αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν τη χρήση.